MC Barvínek
Ruská 16
326 00 Plzeň - Slovany
Telefon
602 157 772 (Erika)
606 909 633 (Petra)
777 952 117 (Věrka)
e-mail webadministratora
info@mc-barvinek.cz
Jak to u nás vypadá
Najdete nás na Facebooku
Španělský ptáček z papiňáku
Lahodný ptáček z hovězího masa s hnědou omáčkou aneb jak připravíme chutné jídlo bez pomoci dochucovadel a masoxu.
Ingredience
- hovězí maso nakrájené na plátky dle počtu porcí.
- cibule
- anglická slanina plátková
- máslo
- 2 vajíčka
- okurka
- hořčice obyčejná (kvalitnější, bez člutého barviva E101)
- sůl, pepř
- mouka na zahuštění omáčky
Postup přípravy
V papiňáku rozehřejeme máslo a na něm dohněda osmažíme cibulku se slaninou nakrájenou na malé kousíčky (dáme si na stranu tolik plátků slaniny, kolik bude porcí, budeme je plnit do masa). Když začne hnědnout kápneme na cibulku trošku vody a opět smažíme, až se tekutina odpaří a cibulka se začíná "skoro" připalovat. Opakujeme 2-3x. Cibulka a celá omáčka tak bude tmavší.
Odblaníme a rozklepeme maso a položíme jej vedle sebe na prkénko a všechny plátky z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme plátek hořčicí a postupně naplníme čtvrtkou kyselé okurky, srolovaným plátkem anglické slaniny a natvrdo uvařenou čtvrtkou vajíčka. Plátky zabalíme a zavineme nití a vložíme na rozpálenou dozlatova upečenou cibulku se slaninou a necháme maso zatáhnout. Poté zalijeme vodou tak, aby byly rolády do tří čtvrtin ve vodě, zavřeme papiňák a dusíme ca 30 min.
Po otevření ptáčky vyndáme a vypečený sos zahustíme hladkou moukou.
Naše tipy
Španělského ptáčka podáváme s rýží. Dobrou chuť